Miss Emily Enchated Chintei


Miss Emily  is op 9 maart 2020 bij ons geboren en is een Chocolate point. Zij is een dochter van Miss Daisy Divine Chintei & Canaheshi Laty Mery van Cattery van de Akkerwinde. Haar bijnaam is "Baby" of "Chocolaatje". Emily is een ontzettend lief meisje, altijd vrolijk en vind iedereen lief en leuk ook al vind een ander dat niet. Emily is als kitten samen met haar 4 zusjes 4 weken lang geflest en hierdoor merk je dat ze nog aanhankelijker is naar mensen toe, ze vertrouwt iedereen die binnenkomt en zal gelijk haar buikje aanbieden die je dan mag aaien. 


Miss Emily is de 4e generatie bij ons in huis, ze is de schaduw van haar moeder Miss Daisy, waar Daisy gaat, daar is Miss Emily, ze zijn werkelijk dol op elkaar. Ze kan net als haar moeder goed apporteren en is gek op speeltjes met veertjes. Met Miss Emily zijn wij tot op heden niet naar show geweest, zij is geboren in het Corona jaar en helaas waren er op in die periode geen shows. Toch is zij een veelbelovend poesje met een prachtige compacte bouw, goed geplaatste oren, mooie oogkleur en een heel fijne zachte vacht die tot op heden weinig onderhoud geeft.


Emily is op 15 september 2021 HCM en PKD gescand en had hierbij een mooie negatieve uitslag. Op 28 November 2021 heeft zij haar eerste nestje gekregen, 4 kittens, 2 katers en poesjes. Het moederschap was even wennen voor Emily aangezien ze alles niet zo nauw nam en veel over liet aan Miss Amy die tegelijkertijd ee. nestje had. Echter met de tijd groeide ze in haar rol en verdeelde ze samen met Amy alle aandacht onder de 7 kittens die de dames samen hadden. Daar waar normaal ene kitten echt zijn of haar eiegn tepeltje heeft bij de moeder maakte het de kittens en moeders niet meer uit of het kitten nu van henzelf was of van de ander. De tepeltjes werden door iedereen gedeeld. Het was een waar feestje om 2 nestjes tegelijk te hebben en Emily heeft een super fijn voorbeeld gehad aan Miss Amy, wij hopen dat ook dat wij eind 2022 wederom een nestje kittens van haar mogen verwelkomen.  Miss Emily is een Chocolate Point


Klik hier voor de Stamboom van Emily


Klik hier voor meer foto's van Emily