Kittens van Cattery Chintei
Wij hopen eind 2022 weer kittens te mogen verwelkomen.


Mocht u interesse hebben in een Chintei Kitten dan kunt u ons altijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.


Wij houden een lijst met geinteresseerden bij en zullen u op de hoogte brengen wanneer wij weer kittens verwachten. 

Chintei kittenbeleid


Chintei kittens worden met zorg en liefde op de wereld gezet daarom vragen wij ook van de nieuwe eigenaren dezelfde instelling. Indien u interesse heeft in een Chintei Kitten dan bent u van harte welkom om een keer kennis te komen maken en te zien of u, wij en onze Birmanen een "klik" samen hebben. Chintei Kittens zullen niet verkocht worden enkel via internet, e-mail of telefonisch contact. Als u serieus geïnteresseerd bent in een van onze kittens stuurt u ons dan een e-mail met informatie over uzelf, uw woonsituatie en eventueel andere huisdieren zodat wij een beeld kunnen krijgen van uw gezinssamenstelling, uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.


Na dit eerste contact zullen wij u op de hoogte houden wanneer de kittens geboren zijn. Wanneer de kittens rond de 8 weken zijn mogen zij hun eerste bezoek ontvangen, u kunt dus op afspraak kennis met hen komen maken. Pas na een eerste persoonlijke kennismaking bij ons thuis met onze Birmanen kunnen Chintei kittens in optie worden gezet. U wordt daarna via onze facebookpagina op de hoogte gehouden met leuke foto’s van uw eigen Chintei Kitten. Wij behouden ons het recht om zelf kittens bij de door ons gekozen eigenaren te plaatsen, wij zorgen graag voor een passende match in karakter met de nieuwe eigenaren en eventueel andere huisdieren.


Onze Chintei kittens worden enkel met een contract verkocht. Hierin staan alle gemaakte afspraken, de rechten en plichten van koper en verkoper en garanties zwart op wit. Wij hanteren dit contract zodat er niet achteraf onduidelijkheid kan ontstaan.Het staat u vrij om het het contract vooraf in te zien voordat u deze ondertekend. Beide ouderdieren zijn getest op FeLV/FIV, HCM en PKD. Onze poes Fanna is begin 2015, 2017 en 2019 middels echo HCM/PKD getest en door DNA test vrij verklaard van PKD1. Onze Poes Miss Amy is in 2017, 2019 en 2021 middels echo op HCM/PKD getest en vrij verklaard. Miss Daisy is in 2020 middels echo op HCM/PKD getest en vrij verklaard en Miss Emily heeft in 2021 haar echo op HCM/PKD gekregen en is ook vrij verklaard. De HCM/PKD test zal elke 2 jaar herhaald worden.


Wij wijzen u erop dat een Chintei kitten vooralsnog alleen als liefhebbers of show birmaan mag worden gebruikt en niet voor de fok gebruikt mag worden. Uitzonderingen voor de fok kan alleen indien u daar schriftelijk van ons toestemming voor heeft. Bij twijfel of enig vermoeden met intentie over eventueel onrechtmatig fokgebruik behouden wij ons het recht om het kitten niet aan u te verkopen.


De aankoop van een kitten is een bewuste en weloverwogen keuze, daarom hanteren wij van beide kanten een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. In deze tijd heeft u en wij de mogelijkheid om definitief de keuze te maken voor een Chintei kitten, na 14 dagen vervalt deze bedenktijd. 

Wat kunt u van ons verwachten?


Na de aankoop van uw Chintei kitten bent u van harte welkom om af en toe uw kitten te komen bewonderen in de periode dat deze nog bij de moederpoes verblijft. Dit kan vanaf 8 weken na de bevalling en uiteraard in overleg. Wij stellen uw bezoek van harte op prijs en u bent van harte welkom op afspraak op doordeweekse dagen en op zaterdagochtend. In de periode die volgt zullen wij erop toezien dat uw toekomstige lieverd door ons word vertroeteld, omringt word door liefde, gevoed word met de juiste goede voeding en dat uw Chintei Kitten gaat opgroeien tot een mooie gezonde Birmaan.


Chintei Kittens worden geënt met 2 entingen, ontwormt en ontvlooit en hebben een mooie stamboom en eigendomsbewijs van Neocat. Ook hebben zij een europees dierenpaspoort en het verkoopcontract zoals hierboven op de pagina omschreven. Zodra uw kitten klaar is om het ouderlijk huis te verlaten, dit zal tussen de 14 en 16 weken na de geboorte zijn, dan brengen wij uw Chintei Kitten bij u thuis, eveneens als u in het buitenland woonachtig bent (houd u hier ook rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn). Uw kitten neemt bij de verhuizing alle bijbehorende papieren mee maar ook een leuk kittenpakket om zijn entree bij u thuis te kunnen maken.


Let op* kittens die naar het buitenland verhuizen dienen een extra enting te krijgen, dit betekend dat uw kitten pas op zijn vroegst tussen de 16 en 18 weken mag verhuizen, wij maken hierin geen uitzonderingen, het welzijn en gezondheid van onze kittens gaat voor alles. 


Zoals al eerder vermeld zij wij liefhebbers en hebben wij passie en liefde voor onze kittens, dit betekend dat wij graag betrokken willen blijven bij onze kittens in voor en tegenspoed.