Cattery Chintei

Ontstaan uit liefde voor de Heilige Birmaan
Wie zijn wij?


Welkom bij Cattery Chintei,


Mijn naam is Tessa en samen met mijn man Hans en onze poezenbende woon ik in het gezellige Amersfoort in het midden van het land. In 2007 ben ik verliefd geworden op een kattenras, de Heilige Birmaan. Best bijzonder want eigenlijk had ik tot die tijd weinig met katten. Ik ben opgegroeid met honden en van huis uit nooit een kat gehad. Toch stond mijn besluit vast, ik wilde graag een huisdier en ben gaan zoeken naar een kat met een bijzonder karakter en uitstraling.

Al gauw kwam ik uit bij de Heilige Birmaan, het uiterlijk en de bijhorende karaktereigenschappen spraken mij enorm aan. Lief, gevoelig, zachtaardig maar ook speels en behoorlijk intelligent.


Mijn allereerste Birmaantje Charley kreeg ik in 2007, een klein lief pluizenbolletje met prachtige blauwe ogen, ik was op slag verliefd op dit mooie mannetje.

Het zou er bij 1 blijven maar in 2009 kwam er een tweede Birmaantje bij, dit was Myla. Toen ik in 2012 ging samenwonen met Hans werd ook hij verliefd op de Birmanen die al in huis rondliepen. Uiteindelijk hebben wij samen in 2013 onze familie uitgebreid met onze laatste aanwinst, Fanna. Fanna heeft ons uiteindelijk een prachtig kitten gegeven in haar eerste nestje, Miss Amy en op haar beurt heeft Amy ons in 2018 een ontzettendlkieve dochter geschonken, Miss Daisy. 


Op deze website kun je kennis maken met onze Heilige Birmanen en zullen we in de toekomst als liefhebber van dit ras af en toe een nestje hebben.


(c) J.E. de Mol 2016   

info@catterychintei.nl