Wie zijn wij?


Welkom bij Cattery Chintei,


In 2007 ben ik verliefd geworden op een kattenras, de Heilige Birmaan. Best bijzonder want eigenlijk had ik tot die tijd weinig met katten. Ik ben opgegroeid met honden en van huis uit nooit een kat gehad. Toch stond mijn besluit vast, ik wilde graag een huisdier en ben gaan zoeken naar een kat met een bijzonder karakter en uitstraling die paste bij mijn karakter.

Al gauw kwam ik uit bij de Heilige Birmaan, het uiterlijk en de bijhorende karaktereigenschappen spraken mij enorm aan. Lief, gevoelig, zachtaardig maar ook speels en behoorlijk intelligent.


Mijn allereerste Birmaantje Charley kreeg ik in 2007, een klein lief pluizenbolletje met prachtige blauwe ogen, ik was op slag verliefd op dit mooie mannetje.

Het zou er bij 1 blijven maar in 2009 kwam er een tweede Birmaantje bij, dit was Myla. Toen ik in 2012 ging samenwonen met Hans werd ook hij verliefd op de Birmanen die al in huis rondliepen. Uiteindelijk hebben wij samen in 2013 onze familie uitgebreid met Fanna, een Lilac Tortie poes.


Uit Fanna haar eerste nestje hebben wij het enige poesje wat was geboren gehouden, Miss Amy, een poesje met een ontzettend trouw karakter en mooie looks. Amy heeft op haar beurt in 2018 ons een ontzettend lieve dochter geschonken, Miss Daisy. Een prachtig lieve en vrolijke Seal Point poes met een super klein hartje in een groot poezenlijf. Daisy heeft ons met het enige nestje wat zij heeft gekregen een prachtige Chocolate Point poesje gegeven, Miss Emily en zo zijn we 4 generaties verder met deze prachtige dames


Op deze website kun je kennis maken met onze Heilige Birmanen en zullen we als liefhebber van dit ras af en toe een nestje hebben.