Chintei Kittenplanning & Beleid


In 2022 Hopen wij van Miss Emily een nestje te mogen verwelkomen.


Op dit moment hebben wij al diverse wachtenden voor een kitten en nemen wij geen aanvragen voor kittens aan, wel kunt u uw gegevens bij ons achterlaten dat mocht er een kitten vrij komen in de toekomst dat u op de hoogte word gebracht. 
De liefde en passie voor de Heilige Birmaan zorgt ervoor dat wij als liefhebber van het ras het krijgen van kittens zeer serieus nemen. Voor ons betekent dit dat de moederpoes na het krijgen van maximaal 3 nestjes word gesteriliseerd en bij ons mag blijven wonen. Wij herplaatsen geen oudere dieren om plaatst te maken voor jongere dieren. Wat bij ons in huis binnenkomt mag hier oud worden. Wij vinden het belangrijk dat onze Birmanen alle ruimte bij ons in huis hebben, wij hebben daarom geen specifieke ruimte waarin wij onze katten huisvesten want ze wonen met ons samen, ze beschikken over een volledig afgezette tuin waar ze dagelijks een paar uur naar buiten mogen, mits wij thuis zijn. 


Ook zorgen wij dat de kittens uit geteste ouders zullen komen ( wij testen op Fiv/FelV, PKD en HCM via Scan door een Cardioloog en dat we streven naar het in stand houden van dit bijzondere ras met de juiste raskenmerken. Al onze kittens krijgen een stamboom mee van de FIFe vereniging Felikat, wij zullen ons als liefhebbers houden aan de reglementen van Felikat, dat is in het belang van u en uw kitten! Heeft u interesse in een toekomstig Chintei kitten of heeft u gewoon een vraag, neemt u dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen. 


Klik hier voor het volledige regelement van Felikat

Wat kunt u van ons verwachten?


Onze kittens groeien in ons gezin op, tijdens deze periode bent u van harte welkom om af en toe uw kitten en moederpoes te komen bewonderen Dit kan vanaf 8 weken na de bevalling en uiteraard in overleg. Wij stellen uw bezoek van harte op prijs en u bent van harte welkom op afspraak op doordeweekse dagen en op zaterdagochtend. In de periode die volgt zullen wij erop toezien dat uw toekomstige huisgenoot door ons word vertroeteld, omringt word door liefde, gevoed word met de juiste goede voeding en dat uw Kitten gaat opgroeien tot een mooie gezonde en zelfverzekerde Heilige Birmaan.


Chintei Kittens worden ge├źnt met 2 entingen, ontwormt en ontvlooit en hebben een mooie stamboom en eigendomsbewijs van Felicat. Ook hebben zij een europees dierenpaspoort en het verkoopcontract zoals hierboven op de pagina omschreven. Zodra het kitten klaar is om het ouderlijk huis te verlaten, dit zal doorgaans tussen de 14 en 16 weken na de geboorte zijn, zij een goed gewicht hebben en volledig gezond verklaart zijn, brengen wij het Chintei Kitten zelf naar zijn nieuwe Forever home, ook als u in het buitenland woonachtig bent (houd u hier ook rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn). Wij doen dit om de nieuwe thuissituatie zelf te zien, het kitten vertrouwt ons en zal zo ook de minste stress ervaren met de verhuizing. Uw kitten neemt bij de verhuizing alle bijbehorende papieren mee maar ook een leuk kittenpakket om zijn entree bij u thuis te kunnen maken.


Let op* kittens die naar het buitenland verhuizen dienen een extra enting te krijgen, dit betekend dat het kitten pas op zijn vroegst tussen de 16 en 18 weken mag verhuizen, wij maken hierin geen uitzonderingen, het welzijn en gezondheid van onze kittens gaat voor alles. 


En dan is het zover en woont uw kitten bij u, zoals al eerder vermeld zij wij liefhebbers en hebben wij passie en liefde voor onze kittens, dit betekend dat wij graag betrokken willen blijven bij onze kittens in voor en tegenspoed.