Planning & Kittenbeleid

Cattery Chintei

Ontstaan uit liefde voor de Heilige Birmaan

De liefde en passie voor de Heilige Birmaan zorgt ervoor dat wij als liefhebber van het ras het krijgen van kittens zeer serieus nemen. Voor ons betekent dit dat de kittens uit geteste ouders zullen komen ( wij testen op Fiv/FelV, PKD en HCM) en dat we streven naar het in stand houden van dit bijzondere ras en wellicht op sommige punten het ras zullen verbeteren. Ook zullen wij vooralsnog niet meer dan 1 nestje per jaar krijgen. Onze 4 Birmanen hebben alle ruimte bij ons in huis, wij hebben dus geen specifieke ruimte waarin wij onze katten huisvesten want ze wonen met ons samen, ze beschikken over een volledig afgezette tuin waar ze dagelijks een paar uur naar buiten mogen, mits wij thuis zijn. Onze Chintei kittens mogen naar de nieuwe eigenaar als ze tenminste 14 weken oud zijn en een goed en gezond gewicht hebben. De gezondheid van onze katten en kittens staat uiteraard voorop, daarom zorgen wij ervoor dat onze kittens worden ontwormd, ontvlooid en ingeent voordat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan. Chintei kittens zullen van jongs af aan andere dieren tegenkomen en in aanraking komen met huiselijke geluiden en kinderen. Ook zullen zij gewend zijn om in onze afgesloten tuin van de buitenlucht te genieten. Voor nieuwe eigenaren geldt, een tuin is prachtig maar deze dient wel afgesloten te zijn zodat uw nieuwe aanwinst niet de tuin uit kan. Al onze kittens krijgen een stamboom mee van de FIFe vereniging Felikat, wij zullen ons als liefhebbers houden aan de reglementen van Felikat, dat is in het belang van u en uw kitten! Heeft u interesse in een toekomstig Chintei kitten of heeft u gewoon een vraag, neemt u dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

 

Klik hier voor het volledige regelement van Felikat

Chintei kittenbeleid

 

Chintei kittens worden met zorg en liefde op de wereld gezet daarom vragen wij ook van de nieuwe eigenaren dezelfde instelling. Indien u interesse heeft in een Chintei Kitten dan bent u van harte welkom om een keer kennis te komen maken en te zien of u, wij en onze Birmanen een "klik" samen hebben. Chintei Kittens zullen niet verkocht worden enkel via internet, e-mail of telefonisch contact. Als u serieus geïnteresseerd bent in een van onze Chintei kittens stuurt u ons dan een e-mail met informatie over uzelf, uw woonsituatie en eventueel andere huisdieren zodat wij een beeld kunnen krijgen van uw gezinssamenstelling, uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.

 

Na dit eerste contact zullen wij u op de hoogte houden wanneer de kittens geboren zijn. Wanneer de kittens 5 weken zijn mogen zij hun eerste bezoek ontvangen, u kunt dus op afspraak kennis met hen komen maken. Pas na een eerste persoonlijke kennismaking bij ons thuis met onze Birmanen kunnen Chintei kittens in optie worden gezet. U wordt daarna via onze facebookpagina op de hoogte gehouden met leuke foto’s van uw eigen Chintei Kitten. Wij behouden ons het recht om zelf kittens bij de door ons gekozen eigenaren te plaatsen, wij zorgen graag voor een passende match in karakter met de nieuwe eigenaren en eventueel andere huisdieren.

 

Onze Chintei kittens worden enkel met een contract verkocht. Hierin staan alle gemaakte afspraken, de rechten en plichten van koper en verkoper en garanties zwart op wit. Wij hanteren dit contract zodat er niet achteraf onduidelijkheid kan ontstaan.Het staat u vrij om het het contract vooraf in te zien voordat u deze ondertekend. Beide ouderdieren zijn getest op FeLV/FIV, HCM en PKD. Onze poes Fanna is begin 2015 en 2017 middels echo HCM/PKD getest en door DNA test vrij verklaard van PKD1. Onze Poes Miss Amy is begin 2017 middels echo op HCM/PKD getest en vrij verklaard, de HCM/PKD test zal elke 2 jaar herhaald worden.

 

De Prijs van een Chintei Kitten is €850,- euro voor kittens die in Nederland blijven, wij hanteren geen afwijkende prijzen voor show of liefhebbers kitten. Deze prijs is exclusief castratie/ sterilisatie, deze zal hier nog bij opgeteld worden. Voor prijzen voor een kitten die naar het het buitenland verhuizen kunt u nadere informatie bij ons aanvragen ivm extra vaccinaties, gezondheidsverklaringen welke nodig zijn voor transport en eventuele transportkosten, deze komen bovenop de kosten van €850,- en zijn volledig voor rekening van de koper. Wij wijzen u erop dat een Chintei kitten vooralsnog alleen als liefhebbers of show birmaan mag worden gebruikt en niet voor de fok gebruikt mag worden. Uitzonderingen voor de fok kan alleen indien u daar schriftelijk van ons toestemming voor heeft. Bij twijfel of enig vermoeden met intentie over eventueel onrechtmatig fokgebruik behouden wij ons het recht om het kitten niet aan u te verkopen.

 

De aankoop van een kitten is een bewuste en weloverwogen keuze, daarom hanteren wij van beide kanten een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. In deze tijd heeft u en wij de mogelijkheid om definitief de keuze te maken voor een Chintei kitten, na 14 dagen vervalt deze bedenktijd. Bij definitieve reservering vragen wij u om een aanbetaling te doen van €100,- Dit geeft ons als fokker een kleine garantie dat u niet zomaar van de koop afziet en geeft u als koper de garantie dat wij het kitten niet aan andere geïnteresseerden zullen beloven. Uiteraard krijgt u daar een bewijs van dat u deze heeft betaald. Mocht u als koper, om welke reden dan ook toch besluiten het kitten niet te willen hebben dan kunt u totdat het kitten 13 weken oud is uw aanbetaling terug krijgen.

Wat kunt u van ons verwachten?

 

Na de aankoop van uw Chintei kitten bent u van harte welkom om af en toe uw kitten te komen bewonderen in de periode dat deze nog bij de moederpoes verblijft. Dit kan vanaf 5 weken na de bevalling en uiteraard in overleg. Wij stellen uw bezoek van harte op prijs en u bent van harte welkom op afspraak op doordeweekse dagen en op zaterdagochtend. In de periode die volgt zullen wij erop toezien dat uw toekomstige lieverd door ons word vertroeteld, omringt word door liefde, gevoed word met de juiste goede voeding en dat uw Chintei Kitten gaat opgroeien tot een mooie gezonde Birmaan.

 

Chintei Kittens worden geënt met 2 entingen, ontwormt en ontvlooit en hebben een mooie stamboom en eigendomsbewijs van Neocat. Ook hebben zij een europees dierenpaspoort en het verkoopcontract zoals hierboven op de pagina omschreven. Zodra uw kitten klaar is om het ouderlijk huis te verlaten, dit zal tussen de 14 en 16 weken na de geboorte zijn, dan brengen wij uw Chintei Kitten bij u thuis, eveneens als u in het buitenland woonachtig bent (houd u hier ook rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn). Uw kitten neemt bij de verhuizing alle bijbehorende papieren mee maar ook een leuk kittenpakket om zijn entree bij u thuis te kunnen maken.

 

Let op* kittens die naar het buitenland verhuizen dienen een extra enting te krijgen, dit betekend dat uw kitten pas op zijn vroegst tussen de 16 en 18 weken mag verhuizen, wij maken hierin geen uitzonderingen, het welzijn en gezondheid van onze kittens gaat voor alles.

 

Garantie tot aan de deur?? Nee natuurlijk niet, zoals al eerder vermeld zij wij liefhebbers en hebben wij passie en liefde voor onze kittens, dit betekend dat wij graag betrokken willen blijven bij onze kittens in voor en tegenspoed. In het contract kunt u de garantiebepaling terugvinden en indien onverhoopt in de toekomst een Chintei kitten herplaatst dient te worden (wat wij natuurlijk niet hopen en vanuit gaan) dan horen wij dit graag als eerste zodat wij voor u kunnen klaarstaan.

 

 

 

Kittens van Cattery Chintei

 

Onze lieve Miss Amy Adorable Chintei is in September op bezoek geweest bij de prachtige sealpoint kater Int.Ch. Ferrari van de Akkerwinde, zij verwacht begin December haar tweede nestje kittens. Uit deze combinatie kunnen de volgende kleuren komen; Blue Point en Seal Point

 

Miss Amy is uit de combinatie Int. Ch. Fanna 'Ngomo en Suprême Champion Jara's Treasure CEO en heeft het stokje overgenomen van haar moeder.

 

Mocht u interesse hebben in een Chintei Kitten dan kunt u ons altijd mailen. Wij houden een lijst met geinteresseerden bij en zullen u op de hoogte brengen wanneer wij weer kittens verwachten.

 

(c) J.E. de Mol 2016

info@catterychintei.nl